Terug naar overzicht
Publicatiedatum: 28-03-22

De Waalse kerk te Utrecht introduceert 13 mei 2022 het ‘Concert Spirituel’: Kunst, muziek en spoken word nemen je mee in verhalen over afscheid, thuis en heimwee van dichtbij en ver weg. Deze editie met twee cantates, uitgevoerd door het Vredenborch Ensemble, kunst van Marian Kerelos en de spoken word en poëzie van Nafiss Nia. Het programma is samengesteld in samenwerking met Villa Vrede en Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF (Universitair Asiel Fonds).

Muziek

Het Vredeborch Ensemble o.l.v. Dick Duijst speelt:

  • Johann Sebastian Bach (1685-1750) | Ich habe genug BWV 82 | Lofzang van Simeon voor Bassolo, hobo da caccia en strijkers.
  • Johann Ludwig Bach (1677-1731) | Die mit Tränen Säen | Psalm 126 voor koor, solisten en strijkers.

Expositie

Marian Kerelos maakte in samenwerking met Villa Vrede en met vluchtelingen in Utrecht een kunstwerk, ter nagedachtenis aan verloren geliefden. Het resultaat is een tunnel waar je doorheen kunt lopen, omringt door vele namen en herinneringen. Een indrukwekkende ervaring en een gelegenheid om bij hun namen stil te staan. Het wordt op 13 mei voor het eerst geëxposeerd. 

Poëzie

Spoken Word en gedichten van Nafiss Nia. Zij komt oorspronkelijk uit Iran en is dichter, schrijver en filmmaker. 

Kaarten

Kaarten kosten 25,- pp, 20,- voor studenten. Voorverkoop: 2,50 korting. Voor Villa Vrede en Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF zijn er kaarten beschikbaar gesteld, zodat zij die kunnen uitdelen aan hun achterban. Wil je deze kaarten supporten, doe dan een extra donatie als je kaarten bestelt. 

Concert Spirituel: Heimwee 13 mei 2022 Pieterskerk Deur open: 19:30 aanvang: 20:00 Pieterskerk.

Meer informatie en kaarten via deze link.

https://www.eventbrite.nl/e/tickets-concert-spirituel-225205705327?aff=ebdssbdestsearch&keep_tld=1