Terug naar overzicht

stichting Pieterskerkconcerten: mini-festival-pop-en-jazz

Mini-festival-pop-and-jazz
zaterdag 21 oktober 2023, van 19:00 tot 22:00 uur
Vrijdag 20 Oktober 2023 – aanvang 19.00 uur / Zaterdag 21 oktober – aanvang 19.00 uur

MAZE en Leeuwenhart lichte muziek

dirigenten Merel Martens, Sjoerd Jansen en Marije Peters

Stichting Pieterskerkconcerten organiseert op 20 en 21 oktober een mini-festival voor jazz en pop muziek. Dit mini-festival bestaat uit twee concerten én een workshop. De prachtige akoestiek van de middeleeuwse Pieterskerk leent zich uitstekend voor deze koorklanken.

MAZE opent dit mini-festival op vrijdagavond in een dubbelconcert samen met vocal group Leeuwenhart. Leeuwenhart neemt u mee met muziek in onze moedertaal en MAZE gaat voor een groovy totaal-ervaring. Een spetterende combinatie!

Zaterdag het slotconcert van dit mini-festival: een dubbelconcert van MAZE samen met Vocal Group Utrecht! Beide vocal groups staan klaar om met enthousiasme en energie een vernieuwend concert te brengen met een grote variëteit aan pop en jazz repertoire. En dit alles a cappella.

Prijs (administratiekosten inbegrepen) per concert
€ 21,50 / € 11,50 (jongeren tot en met 25 jaar)

0ver de uitvoerenden
MAZE Voices is een Rotterdamse zanggroep met twintig getalenteerde zangers van over de hele wereld Nederland. Onder leiding van dirigent Merel Martens zingen ze een mix van originele liedjes en buitengewone covers sinds 2016. De groep maakt gebruik van het artistieke, creatieve en organisatietalent van haar leden en hanteert het principe van Vocal Leadership. Een methode van zingen en creëren die MAZE hielp om verschillende prestigieuze prijzen te behalen. Maze denkt ‘out of the box’, doet dingen net even anders en dat leidt allemaal tot visueel en muzikaal interessante optredens.

Leeuwenhart zingt Nederlandstalige close harmony van de bovenste plank; (Neder)pop, cabaret/kleinkunst en Jazz in de mooiste meerstemmige arrangementen. Dat kunnen ook Nederlandse hertalingen zijn van buitenlandse nummers en een enkele keer een uitstapje buiten de grenzen. Leeuwenhart heeft een breed en afwisselend repertoire, dat garant staat voor boeiende en verrassende optredens.

Vocal Group Utrecht (VGU) is een close harmony zanggroep, bestaande uit 14 getalenteerde musici.
VGU is in 2009 opgericht door Caroline Grasmeijer. Sinds 2023 staat VGU onder leiding van Marije Peters.
VGU beschikt over een breed repertoire aan lichte muziek. Kenmerkend aan VGU is haar kleine maar vocaal sterke samenstelling, dit muzikale talent wordt gecombineerd met veel enthousiasme en een frisse uitstraling. VGU was in 2022 tweede op het Balk Topfestival in de eerste klasse – de nationale korencompetitie van Nederland. In 2024 doen zij mee in de topklasse: het hoogste niveau.