zaterdag 1 juli 2023, van 10:00 tot 17:00 uur

Op zaterdag 1 juli a.s. vindt de twaalfde Open Tuinendag Utrecht plaats. Meer dan vijftig particuliere tuinen en pandhoven in en rond de Utrechtse binnenstad, waarvan de meeste niet openbaar toegankelijk zijn, openen dan hun poorten voor het publiek.

Verborgen achter gevels en poorten in en rond de historische binnenstad liggen de Utrechtse stads- en binnentuinen: groene oases van rust en vaak verrassende staaltjes tuinarchitectuur. Van groot tot klein en sober tot uitbundig: alle tuinen zijn uniek en bieden vaak een verrassende blik op de omringende bebouwing. De Open Tuinendag Utrecht geeft gei╠łnteresseerden een unieke gelegenheid om te genieten van deze bijzondere tuinen, die de rest van het jaar niet toegankelijk zijn.

Passe-partout

Op de Open Tuinendag Utrecht zijn de deelnemende tuinen tussen 10.00 en 17.00 uur te bezoeken op vertoon van een passe-partout. Dit programmaboekje bevat een beschrijving van de locaties en een handige plattegrond met drie wandelroutes. Een passe-partout is verkrijgbaar bij de VVV Utrecht, Domplein 9 of te koop via de webshop van de VVV: www.utrecht-winkel.nl