zaterdag 23 oktober 2021, van 16:00 tot 17:00 uur

Johann Sebastian Bach werd door Engelse romantische componisten minstens zo fanatiek vereerd als door de Duitsers. Een mooi voorbeeld is Hubert Parry, die naast krakers als de hymne Jerusalem prachtige polyfone koorwerken schreef. In deze workshop zingen we Bachs motet Komm Jesu, komm en Parry’s Lord, let me know thine end. Twee dubbelkorige stukken over sterfelijkheid en hoop waarin alle acht stemmen ten volle benut worden.

Gerrit Maas is koor- en orkestdirigent. Hij studeerde muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht en orkestdirectie bij Lucas Vis aan het Conservatorium van Amsterdam. Daarnaast volgde hij directielessen bij Jos Vermunt en Johan Rooze, en masterclasses bij onder andere Helmuth Rilling, Georg Grün en Jorma Panula.

Hij is de vaste dirigent van het Domstad Jeugdorkest, Vocaal Ensemble Kwarts in Haarlem en van de Christelijke Oratorium Vereniging Zaanstreek. Hij is koordirigent van Leids Studenten Koor en Orkest Collegium Musicum en is tevens dirigent van de Utrechtse Bachcantatediensten in de Geertekerk. Daarnaast is hij actief als continuospeler.

Deelnameprijs € 40,-. De prijs is inclusief koffie/thee en lunch. De digitale muziekbestanden worden tevoren toegezonden.